02.07.2009. / 14:43

Autor: Hina , Boris Bilas

Svinjska gripa u Wimbledonu i na Univerzijadi u Beogradu

Virus H1N1 otkriven je kod australskog sportaša koji je sam, naknadno, doputovao u Beograd. Odmah u zračnoj luci primjećeno je kako ima temperaturu te je odveden u bolnicu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPrema pisanju engleskih medija, nova vrsta gripe H1N1, takozvana svinjska gripa, širi se Wimbledonom, te je zaraženo i nekoliko igrača.

Nakon što je zbog sumnje na svinju gripu povućeno nekoliko skupljača loptica, postojanje bolesti potvrđeno je i kod trojice igrača, Slovaka Michala Mertinaka i Filipa Polašeka, te Amerikanca Travisa Parotta.

Mertinak je predao svoj susret drugoga kola mješovitih parova, dok su Polašek i Parott ispali u drugom kolu turnira parova.

Vijest o pojavi svinjske gripe unijela je zabrinutost među igrače koji su još uvijek u Londonu.

Svinjska gripa ne muči samo organizatore najvećeg svjetskog turnira nego i organizator Univerzijade koja je jučer otvorena u Beogradu.

Naime, kako navodi beogradski Blic virus H1N1 otkriven je kod australskog sportaša koji je sam, naknadno, doputovao u Beograd. Odmah u zračnoj luci primjećeno je kako ima temperaturu te je odveden u bolnicu. Upravo zbog činjenice da je oboljeli sam putovao, organizatori ne strahuju od moguće zaraze drugih sportaša.

Australski sportaš 14. je osoba oboljela od ovog virusa na području Srbije.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika