02.07.2009. / 17:16

Autor: Martina Čizmić

Epson prepustio Sonyju dio TFT LCD proizvodnje

U kombinaciji s postojećim znanjem grupacije Sony u području prodaje, razvoja, projektiranja i proizvodnje nisko temperaturnih polisilikonskih TFT LCD zaslona visoke rezolucije, prijenos ove poslovne imovine omogućit će grupaciji Sony da u potpunosti iskoristi sposobnosti tvrtke Epson Imaging i drugih dijelova grupacije Epson

Epson će prepustiti proizvodnju TFT LCD-a SonyuEpson će prepustiti proizvodnju TFT LCD-a SonyuTvrtke Seiko Epson Corporation (Epson) i Sony Corporation (Sony) objavile su da je postignut sporazum o prijenosu dijela poslovne imovine grupacije Epson iz područja malih i srednje velikih TFT LCD zaslona, kojom unutar grupacije upravlja tvrtka Epson Imaging Devices Corporation ("Epson Imaging"), na grupaciju Sony.

Epson i Sony razgovarali su o mogućem sporazumu u poslovnom području malih i srednje velikih TFT LCD zaslona još od objave u ož ujku 2009., kada su takvu mogućnost najavili. Sporazum predviđa prijenos određenog dijela imovine grupacije Epson na grupaciju Sony, što je podložno dobivanju potrebnih vladinih odobrenja. Budući da je među najvažnijim prioritetima nastavak kontinuiranog podmirivanja potreba korisnika, segment prodaje u sklopu poslovnog područja malih i srednje velikih TFT LCD zaslona kojim upravlja Epson Imaging biti će prenesen na grupaciju Sony tijekom 2009. godine. Potom se planira prijenos određenog dijela imovine vezanog uz proizvodnju u vlasništvu Epson Imaging na korporaciju Sony Mobile Display Corporation (SMD) na dan 1. travnja 2010. koji će od tog datuma djelovati unutar grupacije Sony.

Prema sporazumu tijekom ove godine premijeti će se prodaja malih i srednjih TFT LCD zaslona na Sony, dok će tijekom sljedeće godine SMD dobiti neke zgrade i opremu Epson Imaginga, određeni patenti i tehnički podaci Epson prelaze na Slony, dok će dio zaposlenika prijeći u Sony.

U kombinaciji s postojećim znanjem grupacije Sony u području prodaje, razvoja, projektiranja i proizvodnje nisko temperaturnih polisilikonskih TFT LCD zaslona visoke rezolucije, prijenos ove poslovne imovine omogućit će grupaciji Sony da u potpunosti iskoristi sposobnosti tvrtke Epson Imaging i drugih dijelova grupacije Epson u području prodaje, tehnološkog razvoja i projektiranja malih i srednje velikih TFT LCD zaslona te proizvodnje amorfno silikonskih TFT LCD zaslona. Proizvodnjom šireg raspona tehnički naprednih i troškovno učinkovitih proizvoda, te nudeći sveobuhvatne male i srednje velike TFT LCD proizvode, grupacija Sony očekuje da će unaprijediti odnose s korisnicima i osnažiti konkurentnost svog poslovanja u području malih i srednje velikih TFT LCD rješenja.

Za prijenos takve poslovne imovine neće biti nikakve isplate. Ne očekuje se značajniji utjecaj navedenih transakcija na financijske rezulta te tvrtke Epson i tvrtke Sony u tekućoj fiskalnoj godini. Eventualni budući utjecaj na financijske rezultate u fiskalnoj godini koja završava 31. ožujka 2011. i nakon tog datuma trenutno se procjenjuje.

Vezane vijesti

Izgubljeni kompas japanskih pionira

Izgubljeni kompas japanskih pionira

Bilance ovih elektronskih koncerna koji su nekad bilježili rekordnu dobit, danas se čitaju kao romani strave i užasa: Panasonic računa s gubitkom od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika