04.07.2009. / 08:20

Autor: Hina

Irak: Biden zaprijetio prestankom američkog angažmana

Biden posjećuje Irak u tjednu u kojem su se američke snage povukle iz iračkih gradova u baze, a održavanje sigurnosti preuzela je iračka vojska i policija

Joe BidenJoe BidenAmerički potpredsjednik Joe Biden zaprijetio je u petak svojim iračkim sugovornicima političkim neangažmanom SAD-a spram Iraka ako se vjersko ili etničko nasilje nastavi, kazao je novinarima visoki američki dužnosnik.

"Biden je izjavio da će, ako se nasilje nastavi, to promijeniti prirodu američkog angažmana. Bio je vrlo izravan po tom pitanju", kazao je visoki dužnosnik.

"Ako zbog djelovanja različitih strana u Iraku zemlja ponovno uroni u vjersko ili etničko nasilje, to je nešto što nam ne bi dopustilo da ostanemo angažirani jer to ne bi bilo u interesu američkog naroda", dodao je dužnosnik.

Biden od četvrtka boravi u svom prvom posjetu Iraku otkad je imenovan američkim potpredsjednikom. Predviđeno je da u Iraku posjeti američke postrojbe, te da se sastane s najvišim iračkim čelnicima, uključujući predsjednika Jalala Talabanija i premijera Nurija al-Malikija.

Biden posjećuje Irak u tjednu u kojem su se američke snage povukle iz iračkih gradova u baze, a održavanje sigurnosti preuzela je iračka vojska i policija.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika