06.07.2009. / 18:49

Autor: Hina

Bjelorusija podijeljena između Istoka i Zapada

U sličnom istraživanju provedenom u ožujku potpora Europskoj uniji bila je manja za sedam posto, dok je u istraživanju provedenom u rujnu 2008. samo 26 posto građana Bjelorusije podržavalo pristupanje EU-u

Aleksander Lukašenko i Vladimir PutinAleksander Lukašenko i Vladimir PutinIstraživanje javnog mnijenja objavljeno u ponedjeljak pokazalo je da nešto više od 40 posto građana Bjelorusije podupire približavanje svoje zemlje Europskoj uniji, dok se gotovo isti postotak zauzima za savez s Rusijom.

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko posljednjih mjeseci pokušava popraviti odnose sa Zapadom, osobito nakon spora oko cijene energije s Moskvom, s kojom je Minsk od sredine devedesetih godina održavao vrlo bliske odnose.

Studija Instituta za neovisna socijalna i ekonomska istraživanja pokazala je da 42,1 posto građana zemlje podupire uniju Bjelorusije i Rusije, dok 41,7 ispitanih priželjkuje priključenje zemlje Europskoj uniji.

U sličnom istraživanju provedenom u ožujku potpora Europskoj uniji bila je manja za sedam posto, dok je u istraživanju provedenom u rujnu 2008. samo 26 posto građana Bjelorusije podržavalo pristupanje EU-u.

Vezane vijesti

SP u hokeju: Favoriti bez greške

SP u hokeju: Favoriti bez greške

U utorak su na hokejaškom Svjetskom prvenstvu odigrana četiri susreta u kojima su favoriti upisivali sigurne bodove protiv objektivno slabijih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika