07.07.2009. / 13:18

Autor: Martina Čizmić

Video: Djeca krvare na plakatima i pozivaju vozače na oprez

Oglašivačka agencija za novozelandsku policiju osmislila je oglase koji su zaista šokirali vozače i natjerali ih da se zamisle

Krvavi oglasi šokirali su vozače na Novom ZelanduKrvavi oglasi šokirali su vozače na Novom ZelanduPrometne nesreće ne događaju se samo na hrvaskim cestama. No, činjenica je da neke zemlje poduzimaju oštrije mjere kako bi osvjestile vozače i natjerale ih na veći oprez tijekom vožnje.

Novi Zeland se godinama bori sa velikim brojem prometnih nesreća početkom kišne sezone, jer vozači ne prilagođavaju brzinu uvjetima na cesti.

Oglašivačka agencija za novozelandsku policiju osmislila je oglase koji su zaista šokirali vozače i natjerali ih da se zamisle.

Naime, kad god počne kišiti, oglas na kojem je prikazana glava djeteta ili mlađe osobe, počne krvariti. Da, krvariti. Senzori aktiviraju pumpe koje kroz unaprijed izrađene rupe puštaju crvenu boju.

Na taj način upozoravaju vozače da prilagode brzinu i vožnju uvjetima kako ne bi završili poput osobe na slici.

Tijekom suhih i sunčanih dana, fotografija na oglasnoj ploči je normalna.

Zanimljivo je da u prvih mjesec dana od postavljanja takvih oglasa nije zabilježena niti jedna prometna nesreća uzrokovana neprilagođenom brzinom i uvjetima na cesti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika