08.07.2009. / 13:41

Autor: Hina

Bez početka nove gradnje: 'Izrael i SAD postigli kompromis o doseljenicima'

U zajedničkom londonskom priopćenju izraelskoga ministra obrane i Mitchella od ponedjeljka samo se kaže da su razgovori bili "konstruktivni" i da će se nastaviti "u bliskoj budućnosti

Foto: ReutersFoto: ReutersSjedinjene Države i Izrael postigli su kompromis u vezi s pitanjem doseljenika i po tom dogovoru Washington će dopustiti gradnju koja je već počela, objavile su u srijedu jedne izraelske novine.

To znači da će Izraelu biti dopušteno da završi 700 zgrada s otprilike dvije i pol tisuće stanova, piše list Ma'ariv na temelju podataka dobivenih od "visokog izraelskog političkog izvora".

Po tom sporazumu koji je postignut u ponedjeljak na londonskom sastanku izraelskog ministra obrane Ehuda Baraka i Georgea Mitchella, posebnog izaslanika američkog predsjednika Baracka Obame za Bliski istok, neće se dopustiti početak nove gradnje.

Barak je u utorak u Jeruzalemu šestoricu izraelskih ministara obavijestio o tim razgovorima s Mitchellom.

U zajedničkom londonskom priopćenju izraelskoga ministra obrane i Mitchella od ponedjeljka samo se kaže da su razgovori bili "konstruktivni" i da će se nastaviti "u bliskoj budućnosti".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika