09.07.2009. / 13:32

Autor: Andrea Belin

Pravi vitamini za najbolji seks u životu

Ako vam je seksualni život siromašan, a glavni krivac tomu je vaša bolja polovice, počnite mu pripremati hranu od namirnica bogatim željezom i različitim vitaminima

Neke namirnice potiču želju za seksomNeke namirnice potiču želju za seksomPremda neki još uvijek sumnjaju u moć afrodizijaka, činjenica je da oni postoje i zaista djeluju. Seksualnu želju potiču hormoni, međutim određene namirnice također pomažu u tome. Ako vam je seksualni život siromašan, a glavni krivac tomu je vaša bolja polovice, počnite mu pripremati hranu od namirnica bogatim željezom i različitim vitaminima. Vjerujte, u spavaćoj sobi će biti jako veselo...

Vitamin C
Za kvalitetan seksualni odnos važna je dobra cirkulacija i normalna razina hormona što se svakako može postići konzumacijom mahunarki, cjelovitih žitarica, te voća i povrća bogatog vitaminom C. Žene u takvim situacijama moraju jesti više zelenog povrća koje sadrži puno vitamina i minerala. Takve namirnice štite reproduktivne organe i poboljšava njihovu funkciju.

Vitamin E
Ovaj vitamin najviše pomaže u rješavanju seksualnih problema. Godinama se zna da ulja iz sjemenki suncokreta, lješnjaka, oraha i kikirikija pozitivno djeluju na seksualnu moć. Dakle, uvečer pred televizorom grickajte kikiriki jer nakon toga kada legnete u krevet pretvoriti ćete se u pravu zavodnicu kojoj vaš partner jednostavno neće moći odoljeti.

Željezo
Anemičnim osobama u krvi nedostaje željeza, a to je jedan od razloga smanjene seksualne želje. Kako bi ponovno s nestrpljenjem isčekivali kada ćete s partnerom zabavljati u spavaćoj sobi, konzumirajte hranu bogatu željezom. Jedite više mesa, ribe i zeleno povrće.

Cink
Osim što potiče seksualnu želju, cink poboljšava i kvalitetu sperme. Namirnice bogate cinkom su morski plodovi, naročito školjke koje su od davnina poznate kao jaki afrodizijak. Jetrica, jaja, liješnjaci i grah također su bogati cinkom.

Pored svih ovih namirnica morate znati da alkohol i cigarete smanjuju seksualnu želju. Osim toga, alkohol smanjuje kvalitetu sperme. Nikotin sužava arterije i mogućnost postizanja erekcije vremenom je jako mala. Žene pogotovo ne bi trebale piti velike količine alkohola jer alkohol smanjuje razinu estrogena te one zbog toga manje uživaju u seksualnim igricama. Ako se želite više seksati, smanjite konzumaciju zasićenih masti jer začepljuju krvne žile i otežavaju cirkulaciju.

Vezane vijesti

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

FAO: Svijetu ne treba toliko hrane

Svijet se može hraniti s manje hrane nego što su to pokazale ranije procjene ako se okrene održivoj poljoprivredi, smanji rasipanje i zaustavi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika