14.07.2009. / 17:54

Autor: Martina Čizmić

Trećina mladih na Facebook i Twitter dolazi preko mobitela

Mobilni internet koristi dvostruko više muškaraca nego žena

Korisnici najčešće putem mobilnog interneta pristupaju FacebookuKorisnici najčešće putem mobilnog interneta pristupaju FacebookuIstraživanje koje je provela britanska tvrtka otkrilo je kako gotovo trećina mladih redovito pristupa Twitteru i Facebooku putem mobilnog telefona, koristeći mobilni internet.

Također, istraživanje je otkrilo kako je Facebook još uvijek popularniji među mlađom populacijom od Twittera.

I dok mladi u dobi od 15 - 24 godine najčešće koriste mobilni internet za osvježavanje svog profila na Facebooku i chatanje sa prijateljima, nešto starija generacija, do 35 godina, mobilni internet koristi za kupovinu. Upravo je ta generacija sklona kupovanju različitih melodija, igrica i dodatnih programa za svoj mobilni telefon.

Iako istraživanje nije rađeno na velikom broju korisnika, može biti indikativno za mobilne operatere, jer pomoću njega mogu fokusirati određene proizvode na prave dobne skupine.

Zanimljivo je da mobilni internet koristi dvostruko više muškaraca od žena, pa će se u budućnosti mobilni operateri morati više potruditi ne bi li osmislili i prezentirali ženama proizvode koji bi ih mogli interesirati.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika