15.07.2009. / 11:43

Autor: Sandra Županić

Bandićev apel: Molim da me zaštitite od Čačića

"Tražit ću pomoć Vlade da zajedno nađemo rješenje za stadion Maksimir", zaključio je Bandić

Milan BandićMilan BandićNa aktualnom satu Gradske skupštine Grada Zagreba zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naljutio se na gradskog zastupnika HNS-a Radimira Čaćića jer mu je on dobacivao nešto iz zastupničke klupe.

„Predsjedniče skupštine molim da me zaštitite od nasrtaja Čačića. Ovo mu nije prvi put i ovakav napad nije na razini ovog doma. U svim svojim mandatima nikad nisam nikoga napao pa molim da me zaštitite", rekao je Bandić.

Nakon toga predsjednik Skupštine Boris Šprem upozorio je Čačića da mora biti red i mir, te da će ga sankcionirati.

Bandić je na pitanje zastupnika HSS-a Darka Vuletića što sa sanacijom maksimirskog stadiona rekao da nema rješenja za taj problem.

„To je gradski stadion, a ne Dinamov ili Mamićev. Novaca za stadion nema i nitko nam ih neće dati. Tamo sada treba zamijeniti žarulje i nekoliko stolica, ali kao Dinamo bude igrao kao jučer neće ni to baš trebati. Stadion je takav kakav sam naslijedio, a do kraja godine morat ćemo donijeti odluku što s njim. Tamo se nešto rušilo da bi se opet gradilo umjesto da je maksimirski stadion proglašen spomenikom, a negdje drugdje napravi novi. Tražit ću pomoć Vlade da zajedno nađemo rješenje za stadion", zaključio je Bandić.

Na Skupštini se raspravljalo i o budućnosti Muzeja suvremene umjetnosti. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, najavila je da će muzej biti otvoren u listopadu. Također, rekla je da je trenutno u tijeku tehnički pregled te preseljenje fundusa. Gradski vlastodršci očekuju da će u kolovozu dobiti uporabnu dozvolu. Zanimljivo je da su proračunska sredstva za izgradnju i uređenje MSU smanjenja za čak 14 milijuna kuna, a taj je iznos prebačen za sanaciju azbestnih površina u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika