17.07.2009. / 07:52

Autor: Hina

Hillary Clinton odbacila nagađanja o njezinoj marginalizaciji

Glede nedavnih prigovora na proces provjere koji usporava imenovanje političkih dužnosnika, uključujući i imenovanje čelnika USAID-a, Američke agencije za međunarodni razvoj, koja je važan dio State Departmenta, ocijenila je kako je to širi problem, a ne samo problem Obamine administracije

Hillary Clinton i Barack ObamaHillary Clinton i Barack ObamaAmerička državna tajnica Hillary Clinton u četvrtak je odbacila nagađanja da je u oblikovanju vanjske politike marginalizira prodorna Bijela kuća, rekavši kako još uvijek "ima glas", odnosno utjecaj.

"Slomila sam lakat, a ne grlo", kazala je Clinton komentirajući napise da su ona i State Department gurnuti u stranu u pitanjima vanjske politike, nakon što je četiri tjedna bila na poštedi zbog frakture lakta.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za tisak s ministrima vanjskih poslova Meksika i Kanade u State Departmentu, Clinton je rekla da je "jako počašćena i puna pouzdanja" u radne odnose s Bijelom kućom i predsjednikom Barackom Obamom.

Ističući kako ne obraća pozornost na ono što se govori o njoj, Clinton je najavila da je očekuje užurbani diplomatski raspored. U četvrtak navečer putuje u posjet Indiji i Tajlandu, idućeg tjedna imat će pregovore s Kinom, potom sastanak s iračkim dužnosnicima, a u kolovozu putuje u posjet Africi.

Glede nedavnih prigovora na proces provjere koji usporava imenovanje političkih dužnosnika, uključujući i imenovanje čelnika USAID-a, Američke agencije za međunarodni razvoj, koja je važan dio State Departmenta, ocijenila je kako je to širi problem, a ne samo problem Obamine administracije.

Opisala je taj proces provjere, kao "složeniji i dulji nego što je ikada bio", te istaknula da tom problemu treba posvetiti pozornost jer sve mjesta u vladi nisu popunjena šest mjeseci od preuzimanja dužnosti.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika