21.07.2009. / 13:33

Autor: Martina Čizmić

Novi skandal u Njemačkoj: Deutsche Banka špijunirala svog dioničara

"Deutsche Bank je očiot otišao predaleko, ali prije nego što započenom sa postupkom moramo prikupiti što više informacija", izjavili su kriminalisti koji se bave tim slučajem

Afera sa špijuniranjem u Njemačkoj postaje sve većaAfera sa špijuniranjem u Njemačkoj postaje sve većaNajveća njemačka banka, Deutsche Bank, ponovno se našla u središtu pozornosti kada je otkriveno da su frankfurtski kriminalisti ušli u njene prostorije zbog nezakonitog praćenja.

Naime, kako pišu njemački mediji, Deutsche Bank je otpustila dva visokopozicionirana službenika jer su naredili nezakonito špijuniranje i nadziranje članova uprave te nekih većih dioničara.

Voditelj bankine sigurnosne službe i voditelj odjela za odnose s ulagačima navodno su unajmili detektive koji su pratili i nadzirali jednog od dioničara banke.

Zanimljivo je da je upravo taj dioničar, čije se ime ne spominje u medijskim izvještajima, neposredno prije toga podigao tužbu protiv Banke, a ujedno je vodstvu banke na posljednjoj skupštini postavio nekoliko neugodnih pitanja.

"Deutsche Bank je očiot otišao predaleko, ali prije nego što započenom sa postupkom moramo prikupiti što više informacija", izjavili su kriminalisti koji se bave tim slučajem.

No, to nije ni prvi, a po svemu sudeći ni posljednji slučaj praćenja u Njemačkoj. Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci otkriveno je da je Deutsche Telekom pratio i provjeravao neke svoje zaposlenike, a sličnim su se tehnikama služili i u Deutsche Bahnu.

Vezane vijesti

Intel ulaže više od 40 milijuna dolara u poticanje inovacija

Intel ulaže više od 40 milijuna dolara u poticanje inovacija

Intel je objavio da će tijekom sljedećih pet godina uložiti više od četrdeset milijuna dolara u svjetsku mrežu sveučilišnih istraživačkih zajednica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika