27.07.2009. / 08:47

Autor: Hina

Pjongjang spreman za nov dijalog o nuklearnom programu

Glavna sjevernokorejska tiskovina Rodong Sinmun u nedjelju je objavila da je državni izaslanik na nedavno održanoj konferenciji ASEAN-a o sigurnosti izjavio da je nuklearno pitanje stvar koja se mora riješiti između Pjongjanga i Washingtona

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSjeverna Koreja je u ponedjeljak priopćila da je otvorena za novi dijalog kako bi se ublažile napetosti oko njezina sporna nuklearna programa, a analitičari ocjenjuju da se radi o pozivu SAD-u za izravne pregovore.

Pjongjang je jasno dao do znanja da se ne vraća za stol šesterostranih pregovora koji uključuju Kinu, Japan, Južnu Koreju, Rusiju i SAD, ali je dodao da "postoji specifični i rezervirani oblik dijaloga koji bi se bavio sadašnjom situacijom".

Sjevernokorejska vlada, naime, već godinama zagovara izravan dijalog s Washingtonom, a u petak je sjevernokorejski veleposlanik pri UN-u Sin Son Ho nagovijestio da je Pjongjang zainteresiran za bilateralne pregovore.

Glavna sjevernokorejska tiskovina Rodong Sinmun u nedjelju je objavila da je državni izaslanik na nedavno održanoj konferenciji ASEAN-a o sigurnosti izjavio da je nuklearno pitanje stvar koja se mora riješiti između Pjongjanga i Washingtona.

Američka državna tajnica Hillary Clinton drži da su pregovori šest strana i dalje pogodan okvir za rješavanje spomenutog problema.

Vezane vijesti

Važan sastanak Irana i šestorke

Važan sastanak Irana i šestorke

Rusija će svog saveznika, Iran, pokušati nagovoriti da ostvari konkretan pomak u svezi sa spornim nuklearnim programom na važnom sastanku s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika