28.07.2009. / 15:13

Autor: Sandra Županić

Ljetna čestitka Zagrebparkinga: U Zagrebu će se naplaćivati 5264 novih parkirnih mjesta

Kraljević nije mogao potvrditi da neće više biti poskupljenja parkiranja te je dodao da je plan gradske vlasti postepeno uvoditi naplatu parkiranja u sve ulice koje se nalaze u zoni tramvaja ili joj gravitiraju

Foto: www.zgh.hrFoto: www.zgh.hrZagrebparking uskoro će uvesti naplatu parkiranja na čak 5264 novih parkirališnih mjesta u Zagrebu pa će se tako parkiranje najkasnije od 1. listopada naplaćivati na velikom dijelu Trešnjevke i Trnja. Također, gotovo 7000 postojećih parkirališnih mjesta bit će prebačeno u neku drugu zonu; najčešće skuplju. Gotovo cijelo područje Donjeg Grada postaje prva zona i građani će veće cijene plaćati već od 3. kolovoza.

Direktor Zagrebparking Mate Kraljević kaže da se naplata uvodi kako bi se bolje regulirao gradski promet, posebno u centru, a sve na zahtjev vijeća gradskih četvrti i građana s područja proširenja.
Proširenje naplate Kraljević je pokušao opravdati: "Naše su mjere u biti antirecesijske. Želimo destimulirati individualno trošenje vozila i poticati vožnju gradskim prijevozom. Također, zbog proširenja prve zone građani će manje dolaziti u centar autom pa će i zagađenje biti manje. Ova naša mjera neće utjecati na poskupljenje standarda građana. Parkiranje nije socijalna kategorija poput cijene plina ili struje. Nismo računali koliko ćemo zaraditi na novim parkirališnim mjestima jer to ne radimo zbog zarade nego zbog uvođenja reda."Novi raspored parkirnih zona u centru ZagrebaNovi raspored parkirnih zona u centru Zagreba

Stanari ulica gdje će doći do proširenja zona neće morati kupovati novu mjesečnu ili godišnju parkirališnu karte dok im postojeće ne isteknu.
Zanimljivo je da o novim zonama i njihovom proširenju Zagrebparking neće obavještavati stanare nego očekuju da to naprave vijeća gradskih četvrti i mediji.

Također, Kraljević nije mogao potvrditi da neće više biti poskupljenja parkiranja te je dodao da je plan gradske vlasti postepeno uvoditi naplatu parkiranja u sve ulice koje se nalaze u zoni tramvaja ili joj gravitiraju.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
1/7/09

wollf, 28.07.09. 16:35

ZAGREB PARKING JEBENO EGZISTIRA NA PARKINZIMA ZA KOJE SMO SVI MI IZDVAJALI SAMODOPRINOSE I KOMUNALIJE, A ONI DANAS NAPLAĆUJ KAO DA IM JE TO ČAĆINO !!!!
ŠTO NE KUPE PROSTORE I NAPRAVE PRIVATNE PARKINGE PA NEKA LJIGAVCI I PARAZITI ŽIVE OD TOGA !!! OVAJ NAROD JE JEBENO ROBLJE !!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika