29.07.2009. / 11:15

Autor: Hina

Dubrovačke ljetne igre: predstava "Glas iz planina" i koncert Zagrebačkih solista

Ta predstava nastala je u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara, Zagrebačkog kazališta mladih i Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba. Rene Medvešek je za režiju te predstave prošle godine dobio nagradu Orlando

Rene MedvešekRene MedvešekNa programu Dubrovačkih ljetnih igara večeras su bila dva programska sadržaja - predstava "Glas iz planina" i koncert Zagrebačkih solista.

Jedina ovoljetna izvedba prošlogodišnje festivalske premijere "Glasa iz planina" u režiji Renea Medvešeka izvedena je na taraci tvrđave Revelin. Ta predstava nastala je u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara, Zagrebačkog kazališta mladih i Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba. Rene Medvešek je za režiju te predstave prošle godine dobio nagradu Orlando.

U atriju Kneževa dvora održan je koncert Zagrebačkih solista, koji su 56. put nastupili na Dubrovačkim ljetnih igrama. S njima je nastupio i mladi kanadski violončelist David Eggert, koji je dobio nagradu Antonio Janigro u Zagrebu 2008. godine. Izvedena su djela Mozarta, Haydna i Bartoka.

Vezane vijesti

Najveća umjetnička dostignuća nagrađena Orlandom

Najveća umjetnička dostignuća nagrađena Orlandom

U Dubrovniku su, uz nazočnost predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, dodijeljene nagrade Orlando za najveće umjetničke dosege u ostvarenju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika