29.07.2009. / 12:46

Autor: Andrea Belin

5 najboljih tehnika da se zaštitite od ljetnih vrućina

Ne možete baš cijeli dan biti u klimatiziranom prostoru, a kada ste vani naprosto imate osjećaj da ne možete disati. To je na visokim temperaturama potpuno normalno, no postoje načini kojima si možete olakšati

Rashladite se ledenom vodomRashladite se ledenom vodomLagana ljetna odjeća neće vam pomoći da se riješite vrućine, a varate se ako mislite da se osvježenje na 40 stupnjeva Celzijevih krije u hladnim napitcima. Nudimo vam nekoliko tehnika kojima i u najtoplijim danima u godini možete pobijediti vrućinu i prekomjerno znojenje!

Topli napitci
Koliko god vam to zvučalo čudno, istina je da topli napitci bolje gase žeđ od ledenih. Hladni napitci ne djeluju dugotrajno, a osim toga, potiču cirkulaciju i pod njihovim utjecajem temperatura tijela raste. Stoga, umjesto hladne limunade, radije popijte topli čaj od kamilice. Napitak zasladite medom i iscijedite malo limuna.

Kocka leda
Kockicama leda nećete se riješiti vrućine ako ih stavite u napitak kojim se želite osvježiti. Rashladite se ledom na potpuno drugačiji način. Uzmite kockicu i prislonite ju na mjesta gdje krv najviše pulsira, a to su zglobovi šaka, koljena ili sljepoočnice. Isti rezultat postići ćete ako to učinite gazom natopljenom hladnom vodom.

Čarape
Čarape preko ljeta sigurno ne nosite, no možda je vrijeme da vam to uđe u naviku. Stavite ih u plastičnu vrećicu i neko vrijeme ih držite u frižideru. Kada dođete s posla obucite ih, podignite noge i odmarajete nekoliko minuta.

Naranča
Naranču narežite na kolutiće i na kratko ju stavite u frižider. Nekalorična namirnica bogata vitaminom C idealno je osvježenje za najvećih vrućina. U tu svrhu koristiti će i sok od naranče koji možete nanjeti na tijelo.

Juha
U ljetnim mjesecima nezdravu masnu hrani izbacite iz prehrane. Radije pripremite lagane juhe koje nakon kuhanja spremite u frižider. Jedite više svježeg voća i povrća koje obiluje vitaminima.

Vezane vijesti

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika