31.07.2009. / 09:27

Autor: Hina

Odgođena presuda u procesu Aung San Suu Kyi

Optužena je da je pružila utočište nepozvanu američkom turistu koji je preplivao jezero kako bi došao do njezine kuće u Jangonu i u njoj ostao dva dana

Foto: ReutersFoto: ReutersPresuda u procesu mianmarskoj oporbenoj čelnici Aung San Suu Kyi, optuženoj za kršenje kućnog pritvora, odgođena je za 11. kolovoza, objavili su u petak mianmarski dužnosnik i diplomat.

"Datum izricanja presude odgođen je do 11. kolovoza. Suci su kao razlog odgode naveli potrebu ponovnog proučavanja predmeta", rekao je jedan diplomat koji je nazočio kratkoj raspravi u zatvoru Insein.

Tijekom jutra pojačane su mjere sigurnosti na prilazima zatvoru u kojem je Suu Kyi zatočena od 14. svibnja i gdje joj se sudi od 18. svibnja.

Dobitnici Nobelove nagrade 1991. prijeti petogodišnja kazna zatvora što bi ju udaljilo od politike tijekom spornih izbora koje vojna vlada namjerava organizirati 2010.

Optužena je da je pružila utočište nepozvanu američkom turistu koji je preplivao jezero kako bi došao do njezine kuće u Jangonu i u njoj ostao dva dana.

Vezane vijesti

Nobel za ekonomiju Sargentu i Simsu

Nobel za ekonomiju Sargentu i Simsu

Nobelova nagrada za ekonomiju dodijeljena je dvojici američkih znanstvenika, Thomasu J. Sargentu i Christopheru A. Simsu. Komisija im je dodijelila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika