31.07.2009. / 12:53

Autor: Andrea Belin

Njega: Pomladite kožu limunovim sokom

U vrućim ljetnim mjesecima tijelo je potrebno njegovati više nego inače. Kozmetički saloni nisu uvijek najbolji izbor jer kožu možete nahraniti i nekim namirnicama koje koristite u svakodnevnoj prehrani...

Limun je savršen izbor za njegu licaLimun je savršen izbor za njegu licaGodine su ostavile trag na vašem licu, a vi nemate vremena niti novca za skupocjene tretmane u kozmetičkim salonima? Ne očajavajte! Nudimo vam nekoliko savjeta kako pomladiti kožu namirnicama iz frižidera. Ovaj put nedostataka na tijelu rješavajte se limunom!

Suha koža
U ljetnim mjesecima sol i sunce dodatno isušuju kožu. Kako bi joj vratili sjaj i elastičnost, izmutite žumanjak sa žlicom maslinovog ulja pa dodajte žličicu limunovog soka. Dobivenu smjesu nanesite na kožu i držite oko pola sata. Nakon toga kružnim pokretima izmasirajte lice otprilike desetak minuta. Isperite toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu koju inače koristite.

Masna koža
Iscijedite pola limuna pa tekućinu pomješajte s plavom glinom i sokom od pola naranče. Smjesu dobro izmiješajte dok ne bude potpuno glatka. Zatim je odmah nanesite na tijelo. Prvih dvadesetak minuta dio tijela na koje ste nanijeli smjesu, prekrijte prozirnom folijom. Nakon toga ju skinite, a pripravak ostavite da djeluje još desetak minuta. Masku isperite mlakom pa hladnom vodom. Hidratantnu kremu nanesite kasnije.

Proširene pore
Koža s proširenim porama je jako masna i sjaji se. Limunov sok je idealan za rješavanje tog problema. Čisto lice istrljajte gazom natopljenom limunovim sokom. Vata vam također može poslužiti umjesto gaze, ali će učinak biti manji. Vjerujte nakon nekoliko tretmana lice se neće sjajiti kao prije.

Pete i laktovi
Polovice ocijeđenog limuna stavite u frižider. Kada se potpuno rashlade, u polovice nanesite po žličicu šećera. Najmanje jednom tjedno istrljajte laktove i pete. Vjerujte nakon nekoliko tretmana ova područja biti će nježna i bijela. Nakon pilinga možete nanijeti kremu.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika