04.08.2009. / 15:26

Autor: Andrea Belin

Savršeno bijeli zubi od pripravaka napravljenih kod kuće

O hollywoodskom osmjehu sanja većina ljudi. No, da bi vaši zubi bili bijeli ne morate se odreći jutarnjeg ispijanja kave uz cigaretu. Jedanput tjedno zube možete izbijeliti namirnicama za koje smo sigurni da ih imate kod kuće

Hollywoodski osmijeh san je većine ljudiHollywoodski osmijeh san je većine ljudiLijep osmijeh ne garantiraju skupocjeni tretmani izbjeljivanja zubiju. Također ne mora značiti da će vaši zubi izgledati besprijekorno ako niste pušač ili ne pijete kavu. Saznajte kako izbijeliti zube od pripravaka koje možete sami napraviti kod kuće!

Soda bikarbona

Ovaj način izbjeljivanja prakticira se godinama. Pomiješajte jednu žličicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabučnog octa. Dobivena smjesa bi se trebala zapjeniti. Nanesite ju na četkicu za zube i operite ih kao što to radite i inače. Nakon toga, zube opet operite uobičajenom pastom za zube. Sodom bikarbonom zube perite samo jedanput tjedno.

Jagode

Vjerujemo da ste pomalo iznenađeni no, oni koji su izbjeljivali zube na ovaj način tvrde da je metoda itekako učinkovita. Nekoliko minuta zube trljajte cijelom ili zgnječenom jagodom. Ova namirnica sadrži enzime koji su savršeni za izbjeljivanje zubiju. Nakon tretmana jagodom zube isperite običnom pastom.

Narančina kora

Unutarnja strana narančine kore prepuna je sastojaka koji izbjeljuju zube. Odvojite koru od mesa naranče i utrljajte ju u zube. Neki su pokušali i s korom od limuna i tvrde da su rezultati vidljivi nakon nekoliko tretmana.
Kao i kod svakog izbjeljivanja koje smo naveli, i ovaj put zube isperite običnom pastom.

Jabučni ocat

S jabučnim octom nemojte pretjerivati jer u velikim količinama može nagristi zubnu caklinu. Kako bi izbjegli kakve komlikacije, žličicu jabučnog octa pomiješajte s malo vode. U kombinaciji s vodom jabučni ocat nije toliko jak, a već nakon nekoliko tretmana vaši zubi će biti kristalno bijeli.

Vezane vijesti

Za ljepši osmijeh - Hrana koja izbjeljuje zube

Za ljepši osmijeh - Hrana koja izbjeljuje zube

Istraživanja su otkrila sa da je osmijeh jedna od prvih stvari koje ljudi najprije primijete kad nekog upoznaju, a stručnjaci za kozmetičku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika