05.08.2009. / 16:04

Autor: Hina

Teršelič, Kandić i Tokača dobitnici nagrade fondacije Schwarzkopf

Predsjednik žirija Tobias Buetow kazao je da dobitnici priznanja "na poseban način pridonose stabilnoj budućnosti regije" te da "njihov rad budi nadu da se može izvršiti suštinski proces suočavanja sa sjećanjima iz ratova na Balkanu"

Vesna TeršeličVesna TeršeličIzvršna ravnateljica Fonda za humanitarno pravo (FHP) iz Beograda Nataša Kandić, ravnateljica organizacije Documenta iz Zagreba Vesna Teršelič i ravnatelj Istraživačko-dokumentacijskog centra iz Sarajeva Mirsad Tokač proglašeni su ovogodišnjim dobitnicima europske nagrade fondacije Heinza Schwarzkopfa.

Kako je navedeno na internetskom portalu FHP-a, u obrazloženju te Fondacije kaže se da su Nataša Kandić, Vesna Teršelič i Mirsad Tokača nagrađeni "zbog svog neumornog rada za mir i razumijevanje u jugoistočnoj Europi".

Predsjednik žirija Tobias Buetow kazao je da dobitnici priznanja "na poseban način pridonose stabilnoj budućnosti regije" te da "njihov rad budi nadu da se može izvršiti suštinski proces suočavanja sa sjećanjima iz ratova na Balkanu".

Kako se dodaje, nagrada će dobitnicima biti uručena u prosincu 2009. godine na ceremoniji u Berlinu.

Fondacija Heinza Schwarzkopfa svoje je nagrade počela dodjeljivati 2003. godine i njima se odaje priznanje institucijama i pojedincima iz javnoga života koji na poseban način doprinose europskom sporazumu, europskim integracijama i miroljubivoj i odgovornoj ulozi Europe u svijetu.

Vezane vijesti

Tadić je zarobljen mitom o Kosovu

Tadić je zarobljen mitom o Kosovu

Burno je proteklih predizbornih mjeseci u Srbiji. Nacionalistička retorika se mjesecima zaoštravala, a teme poput rehabilitacije Draže Mihajlovića i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika