06.08.2009. / 08:36

Autor: Boris Bilas

Srpsko-ruski summit: Ruski predsjednik u listopadu će posjetiti Beograd

Medvedev će sudjelovati na proslavi 65. obljetnice oslobođenja Beograda nakon Drugog svjetskog rata, po priopćenju iz ureda ruskog predsjednika

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev posjetit će u listopadu Beograd na poziv srbijanskog kolege Borisa Tadića s kojim će se sastati na vrhu kako bi razgovarali o "strateškom partnerstvu" između dviju zemalja, priopćio je Kremlj u srijedu.

Dvojica predsjednika koji su u srijedu razgovarali telefonski, u toj će prigodi "razgovarati o svim pitanjima rusko-srbijanske bilateralne suradnje", po tom izvoru.

Medvedev i Tadić su usto izrazili zadovoljstvo zbog energetskih ugovora potpisanih u prigodi Tadićeva posjeta Moskvi u prosincu prošle godine i istaknuli su "potrebu brže realizacije konkretnih projekata", ističe se u priopćenju. Tadić je također istaknuo "veliku važnost ruskih ulaganja u srbijansko gospodarstvo".

Ruski i srbijanski predsjednik potpisali su u prosincu nekoliko ugovora kojima ruska tvrtka Gazprom kupuje 51 posto srbijanskog naftnog monopolista NIS-a i o gradnji rusko-talijanskog plinovoda Južni tok kroz Srbiju.

Medvedev će osim toga sudjelovati na proslavi 65. obljetnice oslobođenja Beograda nakon Drugog svjetskog rata, po priopćenju iz ureda ruskog predsjednika.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika