06.08.2009. / 13:21

Autor: Hina

Slovenski političari ljetuju u Hrvatskoj ali to nerado priznaju

Grčka, Turska i Hrvatska najčešće su ljetne turističke destinacije slovenskih političara koji su ovaj tjedan počeli s dvotjednim kolektivnim dopustom, počevši od predsjednika države i vlade, pa do ministara i članova parlamenta

Janez Janša ovog ljeta neće biti na hrvatskoj obali nego će se odmarati u blizini BovcaJanez Janša ovog ljeta neće biti na hrvatskoj obali nego će se odmarati u blizini BovcaVećina slovenskih političara i ove godine ljetuje u inozemstvu, ali na pitanja novinara gdje će i kako provesti dane dopusta najviše vole odgovoriti: U Sloveniji, u obiteljskom krugu, piše slovenski tisak.

Poznat je slučaj nekadašnjeg slovenskog ministra vanjskih poslova koji je u jednom javnom nastupu prije izbora naglasio da na odmor nikad ne ide u Hrvatsku iako je nekoliko tjedana prije toga viđen na dubrovačkom Stradunu, gdje se nije skrivao.

Grčka, Turska i Hrvatska najčešće su ljetne turističke destinacije slovenskih političara koji su ovaj tjedan počeli s dvotjednim kolektivnim dopustom, počevši od predsjednika države i vlade, pa do ministara i članova parlamenta, piše u četvrtak mariborski list "Večer".

Ministrica za javnu upravu Irma Pavlinič Krebs izjavila je za taj list da će dio dopusta provesti u Sloveniji, a dio u Hrvatskoj, u Novigradu, gdje s obitelji ljetuje zadnjih nekoliko godina.

Iako je priznavanje ljetovanja u susjednoj državi zbog emocionalnih opterećenja neriješenom granicom u Sloveniji postalo gotovo politički nekorektnim činom, odlazak na hrvatsku obalu potvrdili su još neki zastupnici i članovi vlade, te mariborski gradonačelnik Franc Kangler, dok je ministar za visoko školstvo i tehnologiju Gregor Golobič izjavio da će jedriti na Jadranu, ne navodeći lokaciju.

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk i čelnik najjače oporbene stranke Janez Janša dopust će provesti u Sloveniji u krugu obitelji, navodi mariborski list.

Tuerk se odlučio za aktivni odmor u Julijskim Alpama sa suprugom Barbarom, a iskoristit će ga i za brze šetnje te čitanje knjiga koje nije uspio pročitati tijekom godine.

U blizini predsjednika države, u selu Lepena blizu Bovca, svoj će godišnji odmor u vlastitoj vikendici provesti i bivši premijer Janez Janša, zajedno sa suprugom Urškom s kojom se nedavno vjenčao.

Zbog gospodarske krize, ali i poruka koje moraju uputiti svojim biračima, slovenski političari zadnjih godina najčešće izjavljuju da će odmor provesti skromno i u obiteljskom krugu, i to "proučavajući ljepote" slovenskih planina i obale.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika