13.08.2009. / 12:24

Autor: Martina Čizmić

Srbija "darovala" Đinđićevog ubojicu državnim stanom

Srbija za sada nema nikakve namjere oduzimati stanove "nezaslužnim" građanima

Zvezdan Jovanović (Foto: Blic)Zvezdan Jovanović (Foto: Blic)Nije neobično kad država dodijeli državni stan na korištenje zaslužnom pojedincu. Bio on političar, sportaš, sudac ili policajac. No, kada se među državnim podstanarima nađe i ubojica premijera, to već spada u kategoriju nevjerojatno.

Kako piše srpski Blic, u proteklih je 12 godina Srbija dodijelila 2166 stanova svojim, više ili manje, uglednim građanima. Među poznatijim dobitnicima su i bivši osobni čuvar Slobodana Miloševića, Senta Milenković, haaški optuženik Nebojša Pavković pa i lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić. No, na popisu je i Zvezdan Jovanović, osuđen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića.

Istina, Jovanović je stan dobio prije 2000. godine, za vrijeme vladavine Slobodana Miloševića, kada je bio potpukovnik u "beretkama".

Koristio ga je sve do uhićenja, a čini se da bi ga mogao koristiti i nakon izlaska iz zatvora.

Naime, Srbija za sada nema nikakve namjere oduzimati stanove "nezaslužnim" građanima. Jedino o čemu bi se moglo uskoro raspravljati je cijena po kojoj mogu otkupljivati dodijeljene stanove, a koja je sad znatno niža od prosječne tržišne cijene.

Vezane vijesti

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Akademik Dušan Bilandžić u intervjuu Nacionalu prvi put otvoreno govori o ulozi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u pokušaju podjele Bosne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika