14.08.2009. / 16:44

Autor: Martina Čizmić

Najveća plaća na svijetu: Šefu Blackstonea godišnje 702 milijuna dolara

Najplaćeniji svjetski manageri najčešće dolaze iz američkih tvrtki koje se bave energetikom i uredno zarađuju više od 100 milijuna dolara godišnje

Stephen SchwarzmanStephen SchwarzmanProsječnom građaninu plaća od 702 milijuna dolara godišnje zvuči veoma nestvarno, ali upravo je toliko prošle godine dobio Stephen Schwarzman, prvi čovjek Blackstone Groupe.

Bloomberg piše kako je Schwarzman na ime plaće dobio 2,3 milijuna dolara, a onda još 699,8 miljuna dolara bonusa na koji ima pravo i sljedeće četiri godine. Inače, bonus mu je isplaćen nakon što je najveći svjetski private equity fond izašao na burzu.

Zanimljivo, na drugom se mjestu nalazi izvršni direktor Oraclea, Larry Ellison koji godišnje zaradi oko 557 milijuna dolara.

Najplaćeniji svjetski manageri najčešće dolaze iz američkih tvrtki koje se bave energetikom i uredno zarađuju više od 100 milijuna dolara godišnje.

Bloomberg podsjeća da je zbog gospodarske krize popis ove godine nešto manji. Naime, tvrtke koje su se našle u problemima, poput najvećeg američkog osiguravatelja AIG-a, morale su srezati plaće svojim managerima i za nove iznose dobiti blagoslov Obamine administracije.

Vezane vijesti

Linićeva uredba uvodi disciplinu u plaćanje doprinosa

Linićeva uredba uvodi disciplinu u plaćanje doprinosa

Vlada će na ovotjednoj sjednici usvojiti uredbu kojom će se zabraniti isplata plaća na koje nisu plaćeni doprinosi, objavilo je ministarstvo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika