14.08.2009. / 19:18

Autor: Martina Čizmić

Jimmy Carter najomiljeniji živući bivši američki predsjednik

Carter, koji je na čelu SAD-a bio od 1977. do 1981. godine ocijenjen je najboljim ocjenama za svoj rad nakon izlaska iz Ovalnog ureda

Jimmy CarterJimmy CarterSvaki treći Amerikanac u istraživanju Rasmussen Reportsa rekao je da mu je Jimmy Carter najdraži bivši živući predsjednik SAD-a.

Carter, koji je na čelu SAD-a bio od 1977. do 1981. godine ocijenjen je najboljim ocjenama za svoj rad nakon izlaska iz Ovalnog ureda.

Zanimljivo, posljednji predsjednik, George W. Bush našao se na posljednjem mjestu po popularnosti sa svega 9 posto. Čak je i njegov otac, George Bush stariji sa 22 posto među omiljenijim predsjednicima.

Za razliku od njega, Bill Clinton, čiji je mandat obilježila afera s Monikom Lewinsky, našao se na drugom mjestu po popularnosti. Njegov rad nakon Bijele kuće također odobrava čak trećina Amerikanaca.

Inače, američki predsjednici nakon odlaska iz Bijele kuće većinom se posvećuju predavanjima, pisanjima svojih memoara ili diplomatskom radu.

Vezane vijesti

Bill Clinton aktivno u Obaminoj kampanji

Bill Clinton aktivno u Obaminoj kampanji

Bivši američki predsjednik Bill Clinton podržao je u nedjelju svog demokratskog kolegu Baracka Obamu u svom prvom pojavljivanju na pozornici uz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika