15.08.2009. / 16:18

Autor: Hina

Sarajevo na udaru kriminalaca: Policija pojačava mjere sigurnosti

Policija je najavila i kako će pojačano nadzirati sva mjesta u Sarajevu za koja se procjenjuje da predstavljaju opasnost po javni red i sigurnost

Sarajevo je ugroženo sve većim porastom kriminala i nasilja pa će policija pojačati nadzor nad stanjem u tom gradu i poduzeti dodatne mjere kako bi se pojačala sigurnost, priopćeno je u subotu iz Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH.

Federalni ministar unutarnjih poslova Muhinidin Alić sazvao je izvanredni sastanak s čelnicima Uprave policije i MUP-a Sarajevske županije zbog procjene kako je sigurnosno stanje u Sarajevu ozbiljno narušeno a izravni povod bilo je brutalno ubojstvo 23-godišnjeg mladića Amira Mistrića koje se dogodilo u četvrtak.

Na njega su pred brojnim svjedocima pucala dvojica gostiju jednog sarajevskog kafića nakon što ih je zbog isteka radnog vremena odbio uslužiti pićem.

Počinitelji su odmah pobjegli a policija je naknadno utvrdila njihov identitet. Rječ je o dvojici dvadesetdvogodišnjaka: Edinu Vuku i Anelu Heraku.

Zbog ovog ubojstva kojega su lokalni mediji odmah usporedili s onim kada je u Sarajevu u veljači smrtno stradao Denis Mrnjavac, 17-godišnji učenik Katoličkog školskog centra u Sarajevu, ponovo su uslijedili prosvjedi građana koji su pozivali vlasti da napokon poduzmu mjere kojima bi se spriječila ovakva brutalna kaznena djela.

Više stotina građana Sarajeva u petak i subotu je blokiralo glavnu gradsku prometnicu u blizini kafića u kojemu je ubijen Mistrić.

Federalni MUP u subotu je upozorio kako je i ovo ubojstvo rezultat činjenice da veliki broj osoba nelegalno posjeduje oružje te su stoga potrebne odlučnije mjere kako bi se takvo oružje oduzelo.

Najavljeno je kako će već u narednim danima biti poduzete mjere pojačane potrage za nezakonitim oružjem te da će ono biti oduzimano a prekršitelji zakona odmah sankcionirani.

Policija je najavila i kako će pojačano nadzirati sva mjesta u Sarajevu za koja se procjenjuje da predstavljaju opasnost po javni red i sigurnost.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika