16.08.2009. / 10:10

Autor: Hina

Holbrooke pohvalio napredak Pakistana u borbi protiv talibana

Holbrooke je rekao da SAD planira poslati još helikoptera i druge vojne opreme Pakistanu, te da će mu također pružiti ekonomsku pomoć.

Richard HolbrookeRichard HolbrookePosebni izaslanik američkog predsjednika za Pakistan i Afganistan, Richard Holbrooke, pohvalio je "vrlo važan" napredak Islamabada nakon što je vojska povratila ključna područja koja su bila pod kontrolom talibanskih militanata i rekao je da će SAD poslati više oružja i ekonomsku pomoć Pakistanu.

Holbrooke je u nedjelju počeo službeni posjet Pakistanu, ali je zbog obilne kiše odgodio odlazak u dolinu Swat, rekao je jedan dužnosnik američkog veleposlanstva koji je želio ostati anoniman.

Stotine tisuća izbjeglica počele su se vraćati u dolinu nakon što je vojska objavila da je ponovo preuzela kontrolu nad tim područjem.

"Ne mogu reći jesu li talibani uništeni ili su se raspršili u rezultatu ove operacije dok sam ne odem tamo", kazao je.

"Međutim, jedna stvar je očita, a to je da su snage sigurnosti povratile kontrolu nad Swatom i Bunerom, a to je jako važno", istaknuo je.

Holbrooke je rekao da SAD planira poslati još helikoptera i druge vojne opreme Pakistanu, te da će mu također pružiti ekonomsku pomoć.

Pakistanska vojska u nedjelju ujutro je objavila da su pronađena mrtva tijela najmanje 18 militanata u dolini Swat gdje vojska završava tromjesečnu ofenzivu protiv talibana.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika