16.08.2009. / 16:38

Autor: Hina

Video: U sudaru vojnih zrakoplova blizu Moskve ipak poginuo jedan pilot

"Istražujemo dva moguća uzroka nesreće, sudar s pticom i ljudsku pogrešku", rekao je izvor blizak istražnom povjerenstvu, kako je prenijela agencija Interfax

Foto: ReutersFoto: ReutersDva vojna zrakoplova tipa Suhoj Su-27 sudarila su se u letu u nedjelju tijekom akrobatske vježbe pokraj Moskve, a jedan od trojice pilota je poginuo, objavile su ruske agencije.

"Jedan od trojice pilota izgubio je život u nesreći", izjavio je u nedjelju Vladimir Drik, glasnogovornik zračnih snaga, a prenijela je agencija Interfax. Drik je prvo bio rekao da su svi piloti preživjeli i da nitko nije ozlijeđen.

"Jedan pilot je pronađen kako visi na drvetu, živ, ali slomljene kralježnice. Drugi je mrtav", priopćila je pak agencija Ria Novosti.

Jedna letjelica je pala na kuću, nakon čega je buknuo požar, izjavili su svjedoci, a prenijela je Ria Novosti. Pet osoba je zadobilo opekline, jednoj ženi je izgorjelo 60 posto tijela, pišu mediji.

"Istražujemo dva moguća uzroka nesreće, sudar s pticom i ljudsku pogrešku", rekao je izvor blizak istražnom povjerenstvu, kako je prenijela agencija Interfax.

Piloti su se uvježbavali za salon aeronautike MAKS koji u utorak treba početi u Žukovskom, 50 km od prijestolnice.

Ta ugledna godišnja manifestacija čija je zadaća pokazati najnovija dostignuća na polju ruskog zrakoplovstva, privlači stotine tisuća posjetitelja. Posljednjih godina salon su posjećivali visoki dužnosnici poput Vladimira Putina, bivšeg ruskog predsjednika, a današnjeg premijera, i jordanskog kralja Abdulaha II.

Po riječima organizatora, kako prenose agencije, salon će se otvoriti kao što je bilo planirano, unatoč nesreći.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika