17.08.2009. / 08:49

Autor: Hina

Šestero poginulih u nesreći u najvećoj ruskoj hidroelektrani

Agencija također prenosi izjavu glasnogovrnika Kudrjavceva kako je prodiranje vode zaustavljeno te da nema prijetnja od poplave za okolna naselja, kao ni potrebe za evakuacijom stanovništva

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŠest osoba poginulo je u nesreći rano u ponedjeljak u najvećoj hidrocentrali u Rusiji, koja je nakon nesreće zaustavljena, javljaju ruske novinske agencije.

"Zbog havarije u hidroelektrani Sajano-Sušenskaja u Sibiru, zaustavljen je rad toga postrojenja", izjavio je glasnogovornik vlasnika centrale, tvrtke RusHidro te istaknuo da nema opasnosti od zagađenja.

Glasnogovornik sibirskog regionalnog centra za izvanredna stanja Dmitrij Kudrjavcev rekao je da je voda iz akumulacijskog jezera probila zid i poplavila centralu, izgrađenu 1978. godine, čiji se jedan zid urušio.

Ruska agencija Itar Tass na svojim internetskim stranicama prenosi da je uz šest poginulih, još osam osoba ozlijeđeno.

Agencija također prenosi izjavu glasnogovrnika Kudrjavceva kako je prodiranje vode zaustavljeno te da nema prijetnja od poplave za okolna naselja, kao ni potrebe za evakuacijom stanovništva.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika