19.08.2009. / 08:58

Autor: Martina Čizmić

Devetoro nestalih u sudaru tankera i teretnog broda

Iako je zbog požara postojala opasnost od eksplozije i izlijevanja nafte, iz malezijske pomorske agencije uvjeravaju da nema nikakve opasnosti za okoliš te da zbog nesreće nije došlo ni do kakvih poremećaja u pomorskom prometu

Oštećeni malezijski tanker nakon požara (Foto: Reuters)Oštećeni malezijski tanker nakon požara (Foto: Reuters)Liberijski tanker sudario se sa britanskim teretnim brodom u međunarodnim vodama između Malezije i Indonezije.

Tanker, na kome je u trenutku sudara bilo devet članova posade, se nakon sudara zapalio, a za članovima posade se još uvijek traga.

Iako je zbog požara postojala opasnost od eksplozije i izlijevanja nafte, iz malezijske pomorske agencije uvjeravaju da nema nikakve opasnosti za okoliš te da zbog nesreće nije došlo ni do kakvih poremećaja u pomorskom prometu.

Kako su se dva tako velika broda mogla sudariti na otvorenom moru i tko je za sudar kriv, pokazati će istraga. Za sada se zna samo da je takner plovio iz Južne Koreje prema Arapskim emiratima i prevozio 58 tisuća tona nafte.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika