22.08.2009. / 11:42

Autor: Martina Čizmić

Video: Petero poginulih u odronu stijene na plaži u Portugalu

Dužnosnici su već ranije taj dio litice ogradili i označili kao nesiguran i opasan, ali područje ispod nje nije bilo ograđeno

Stijena je zatrpala petero ljudi, a još dvoje se smatra nestalima (Foto: Reuters)Stijena je zatrpala petero ljudi, a još dvoje se smatra nestalima (Foto: Reuters)Petero ljudi je poginulo u odronu stijene na plaži na jugu Portugala. Dvoje se još uvijek smatra nestalima, iako spasioci ne polažu nikakve nade u njihovo preživljavanje. Četvoro je s teškim ozlijedama prevezeno u bolnicu, a još su deseci tretirani zbog lakših ozlijeda i šoka.

Odron se dogodio iznad popularne plaže u ljetovalištu Algarve, u trenutku kada je na plaži bilo nekoliko stotina ljudi.

Dužnosnici su već ranije taj dio litice ogradili i označili kao nesiguran i opasan, ali područje ispod nje nije bilo ograđeno.

Akciju spašavanja dodatno je otežavala plima, koja je u nekoliko sati prekrila gotovo cijelu plažu.

Kako je ljetovalište popularno i među stranim turistima, nagađa se da bi među poginulima moglo biti i stranaca, no za sada još nema podataka o njihovom identitetu.

Šokiran tragedijom mjesto događaja posjetio je i portugalski predsjednik Anibal Cavaco Silva koji je obiteljima nastradalih izrazio svoju punu potporu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika