26.08.2009. / 15:37

Autor: Nacionalova redakcija

Patologija utamničenog: Karadžić suosjeća sa žrtvama u Bosni

„Neki će shvatiti da su za ratna stradanja odgovorni njihovi vođe koji nisu iskoristili mogućnosti da se izbjegne rat te njihovi prijatelji u inozemstvu koji su ih iskoristili za vlastite ciljeve", napisao je Radovan Karadžić

„Suosjećam sa žrtvama rata u Bosni - Srbima, Hrvatima i muslimanima. Nadam se da će moje suđenje pokazati tko je doista odgovoran za njihove patnje", kazao je, među ostalim, haaški optuženik Radovan Karadžić u intervjuu za AFP. Očekivano, čovjek koji je odgovoran za smrt tisuća civila tijekom 90-ih godina, ovu je rečenicu izrekao sa nimalo pokajničkim pobudama, pošto je novinskoj agenciji ispričao da za stradanja on nije odgovoran. Krive su, kaže Karadžić, velike međunarodne sile, koje su dirigirale ratom u Bosni 'radi ostvarenja vlastitih geopolitičkih ciljeva'.

Štoviše, Karadžić je u prepisci s rečenim medijem poručio da bi mu dobro došli dokumenti iz velikih država (SAD, Francuska, Njemačka), jer bi mu 'mogli pomoći u dokazivanju nevinosti'.

„Neki će shvatiti da su za ratna stradanja odgovorni njihovi vođe koji nisu iskoristili mogućnosti da se izbjegne rat te njihovi prijatelji u inozemstvu koji su ih iskoristili za vlastite ciljeve", napisao je Radovan Karadžić.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika