27.08.2009. / 17:42

Autor: Ivica Medo

Video: Georg Koch: Nema tjedna a da Lehmann ne sudjeluje u nekom 'sranju'

U posljednjih nekoliko dana u Njemačkoj se vodi polemika treba li Jensa Lehmanna, bivšeg njemačkog reprezentativca i trenutačnog vratara Stuttgarta, suspendirati nakon što je laktom udario nogometaša Borussije Dortmund Nevena Subotića u prošlom kolu Bundeslige

Trenutak u kojem Lehmann udara Subotića (Bild.de)Trenutak u kojem Lehmann udara Subotića (Bild.de)Srpski nogometaš nije ostao dužan Lehmannu i vratio mu je udarcem lijevim laktom u lice pri čemu je njemačkom vrataru razbijena usnica.

Glavni sudac utakmice Helmut Fleischer nije vidio incident i nije kartonima kaznio igrače koji su ostali na terenu do kraja utakmice (1:1).

Disciplinska komisija Njemačkog nogometnog saveza pokrenula je postupak, no u današnjem izvješću tvrdi se kako nisu primijetili ništa sporno i da igrači neće biti naknadno kažnjeni budući da duel između vratara i igrača nije bio izvan dopuštenih granica.

Takvo tumačenje cijelog slučaja izazvalo je u Njemačkoj velike polemike budući da je bivšem vrataru njemačke reprezentacije to samo jedan u nizu incidenata u kojima je sudjelovao tijekom karijere, u kojoj je znao udariti kopačkom protivničkom igrača u lice ili pokazati srednji prst navijačima i još puno toga.

Za riječ se javio bivši vratar zagrebačkog Dinama Georg Koch, inače poznat po britkom jeziku, koji je glasno izjavio za Bild ono što se drugi ne usude.

"Lehmann se opet osramotio. Ne može proći niti jedan tjedan a da on ne sudjeluje u nekom 'sranju'. Ne znam što mu to treba u zenitu karijere", izjavio je Koch koji je prije nekoliko mjesci prekinuo karijeru nakon što je pretrpio oštećenje sluha kada je pokraj njega eksplodirala petarda dok je branio za bečki Rapid, u koji je stigao iz zagrebačkog Dinama.

"Svima je jasno da je Lehmannova namjera bila isprovocirati Subotića kako bi on ispao žrtva. Ima 39 godina na leđima a služi se takvim smicalicama", ustvrdio je Koch.

Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika