28.08.2009. / 11:36

Autor: Nacionalova redakcija

Istraga Pukanićeva ubojstva: Kuzmanoviću produljen pritvor za još dva mjeseca

Kuzmanoviću je produljen pritvor jer bi, ako bi se našao na slobodi, mogao utjecati na Bojana Gudurića koji se nalazi u bijegu

Milenko KuzmanovićMilenko KuzmanovićMilenku Kuzmanoviću, jednom od osumnjičenih za sudjelovanje u pripremi i izvršenju atentata na Ivu Pukanića, produljen je pritvor za još dva mjeseca. Odlučio je tako Vrhovni sud Srbije, na prijedlog istražnog suca Okružnog suda u Beogradu, javljaju srpski mediji.

Prema rješenju Vrhovnog suda, Kuzamoviću pritvor može trajati najduže do 30. listopada ove godine.

Protiv Kuzmanovića se provodi istraga zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kaznena djela zločinačko udruživanje i teško ubojstvo, djelujući u okviru kriminalne grupe, za čije je organiziranje osumnjičen Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam.

Prema obrazloženju Vrhovnog suda Srbije, Kuzmanoviću je pritvor produžen, jer bi, ako bi se našao na slobodi, mogao utjecati na Bojana Gudurića, koji je u bijegu i kojeg hrvatsko pravosuđe tereti da je bio jedan od neposrednih izvršioca ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu prošle godine.

Milenko Kuzmanović uhićen je u Beogradu krajem svibnja ove godine, mjesec dana nakon što je srbijanska policija u spektakularnoj akciji na Dedinju uhitila Sretena Jocića. Samo dan nakon Kuzmanovićeva pritvaranja, u Beogradu je lociran i priveden Željko Milovanović, za kojeg se sumnja da je bio neposredni izvršioc Pukanićeva ubojstva.

Milenka Kuzmanovića se tereti da je iz Srbije u Hrvatsku donio eksploziv, koji je korišten u atentatu na Ivu Pukanića i Niku Franjića ispred zgrade NCL Media Grupe. Također, osumnjičen je da je prema planu trebao omogućiti bijeg Robertu i Luki Mataniću.

Inače, Kuzmanovića je tijekom istrage ubojstva Ive Pukanića uhitila hrvatska policija, ali je nakon 55 dana provedenih u hrvatskom pritvoru pušten jer tijekom tadašnje istrage nisu pronađeni dokazi u njegovu upletenost u atentat.

Vezane vijesti

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Fiolić izlazi iz istražnog zatvora

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik lanca mesnica Stjepan Fiolić večeras bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je cijeloga dana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika