28.08.2009. / 13:39

Autor: Hina

Pronađena nakon 18 godina: Otmičaru koji ju je silovao rodila dvoje djece

Dugard, koja sada ima 29 godina, pronađena je nakon što je socijalni radnik njezina otmičara postao sumnjičav, zbog čega je pretražena kuća u blizini grada Antiocha, oko 160 kilometara jugozapadno od mjesta gdje je oteta

Foto: ReutersFoto: ReutersMlada žena iz Kalifornije, koja je oteta 1991. dok je imala jedanaest godina, pronađena je u četvrtak, a 18 godina je provela živeći u skrovištu iza kuće svog otmičara, osuđenog silovatelja koji je i otac njezino dvoje djece, priopćila je policija.

Jaycee Dugard je oteta 10. lipnja 1991. u South Lake Tahoe u okrugu El Dorado, 20-ak km sjeveroistočno od San Francisca. Otelo ju je dvoje ljudi u sivom sedanu dok je išla prema autobusnoj postaji u blizini svog doma.

Dugard, koja sada ima 29 godina, pronađena je nakon što je socijalni radnik njezina otmičara postao sumnjičav, zbog čega je pretražena kuća u blizini grada Antiocha, oko 160 kilometara jugozapadno od mjesta gdje je oteta.

Policija je priopćila da je u pretresu otkriveno skriveno "dvorište unutar dvorišta" kuće registriranog seksualnog prijestupnika i osuđenog silovatelja Phillipa Craiga Garrida, gdje su Dugard i njezino dvoje djece bili zatvoreni u skrovištu koje je bilo dobro sakriveno iza ograde, vegetacije i cerade.

"Ona je zdrava, ali 18 godina života u dvorištu moralo je ostaviti traga", rekao je predstavnik policije El Dorada na konferenciji za novinare.

Carl Probyn, očuh Jaycee Dugard, rekao je u izjavi za televiziju da su on i njezina majka "plakali 10 minuta" nakon što su im vlasti priopćili da je živa.

Garrido (58) i njegova supruga Nancy (54) uhićeni su zbog otmice.

Vlasti vjeruju da je Garrido otac dviju djevojčica svoje žrtve, koje imaju 11 i 15 godina.

"Niti jedno od te djece nije nikada bilo u školi niti kod liječnika. Držali su ih u potpunoj izolaciji".

Dok je slučaj otmice Dugard bio otvoren posljednjih 18 godina, policija nikada nije našla trag nestale djevojčice niti sivi sedan sve do utorka, kada je Garrido pokušao ući u Sveučilište Berkeley s dvije djevojčice kako bi dijelili vjerske letke.

Policajcu u kampusu Garrido je bio sumnjiv i provjerio je njegove podatke, nakon čega je reagirao njegov socijalni radnik te je obavljen pretres kuće.

Garrido je odslužio zatvorsku kaznu u Nevadi zbog otmice i silovanja 1971.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika