Objavljeno u Nacionalu br. 720, 2009-09-01

Autor: Nacionalova redakcija

MONTESSORI ŠKOLA

Osnovna škola s certifikatom Sveučilišta Cambridge

RAVNATELJICA OSNOVNE MONTESSORI ŠKOLE Narcisa Buczynski i profesorica engleskog jezika Marija Fernežir s certifikatima Sveučilišta CambridgeRAVNATELJICA OSNOVNE MONTESSORI ŠKOLE Narcisa Buczynski i profesorica engleskog jezika Marija Fernežir s certifikatima Sveučilišta CambridgeOsnovna Montessori škola barunice Dédée Vranyczany na zagrebačkoj Trešnjevci odnedavno je vlasnik certifikata Sveučilišta Cambridge, čime je postala ovlašteni centar za izdavanje međunarodnih diploma svojim učenicima. Kako je objasnila ravnateljica škole Narcisa Buczynski, to znači da je škola dobila pravo izvoditi dvojezičnu nastavu na satima engleskog, matematike, biologije, prirode, kemije, fizike i informatike.

"Mi smo prva i jedina osnovna škola u Hrvatskoj koja nastavu provodi na hrvatskom i engleskom jeziku za međunarodne certifikate Cambridge. Tim certifikatom našu školu priznaje Sveučilište Cambridge i ovlaštena je provoditi nastavu prema njihovu nastavnom programu. Osim toga mi u školi slijedimo propisani nastavni program našeg ministarstva obrazovanja, tako da smo ih morali ujednačiti. Po završetku osnovnoškolskog obrazovanja u našoj školi učenici dobivaju diplomu koja im omogućuje upisivanje u bilo koju srednju školu, a na kraju i bilo koji fakultet u svijetu", objasnila je Narcisa Buczynski, te dodala: "Međunarodni Cambridgeov pedagoški standard priprema je za bolonjski proces već od osnovne škole. Našu školu trenutačno pohađa 130 učenika, većinom su to djeca koja su pohađala Montessori predškolski sustav ili su u Montessori školu išli negdje u inozemstvu. Obvezni smo svu djecu koja su došla u Zagreb, a negdje su u inozemstvu pohađala Montessori školu upisati u našu osnovnu školu, a nadamo se da će uskoro djeca moći kod nas upisati i Montessori gimnaziju jer radimo na pripremama za njeno otvaranje", zaključila je Narcisa Buczynski. (S. H.)

Vezane vijesti

Video: Utrku Oxforda i Cambridgea prekinuo plivač u Temzi

Video: Utrku Oxforda i Cambridgea prekinuo plivač u Temzi

Slavnu utrku veslačkih osmeraca Oxforda i Cambridgea neočekivano je u subotu prekinuo plivač u Temzi, javlja BBC. Tradicionalna utrka, 158. po redu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika