Objavljeno u Nacionalu br. 720, 2009-09-01

Autor: Nacionalova redakcija

Kempinski Hotel Adriatic: Kruna istarskog turizma vrijedna 60 milijuna eura

PRESTIŽNI HOTEL
sastoji se od vanjskih i
unutarnjih bazena, kongresnog
centra, velikog SPA centra, 186 luksuznih
soba, 19 apartmana i dva ekskluzivna predsjednička
apartmanaPRESTIŽNI HOTEL sastoji se od vanjskih i unutarnjih bazena, kongresnog centra, velikog SPA centra, 186 luksuznih soba, 19 apartmana i dva ekskluzivna predsjednička apartmanaSvečanim otvorenjem prestižnog hotela Kempinski Adriatic završena je i posljednja faza realizacije golemog turističkog projekta u Savudriji. Cijeli projekt, vrijedan više od 1,6 milijardi kuna, obuhvatio je gradnju luksuznog apartmanskog naselja Rezidencija Skiper, prvog hrvatskog natjecateljskog golf-igrališta i hotela najviše kategorije, koji je postao dio jedne od najpoznatijih međunarodnih hotelijerskih grupacija, Kempinski Hotels. Inače sam hotel, vrijedan 60 milijuna eura, sastoji se od 186 luksuznih soba, 19 vrhunskih hotelskih apartmana, kao i dva predsjednička apartmana smještena na samom vrhu hotela, oba s atraktivnim pogledom na more. Dizajn hotela mješavina je modernog i suvremenog s vješto ukomponiranim lokalnim, istarskim stilom. Između ostalog, Kempinski Hotel Adriatic sadrži vanjske i unutarnje bazene, SPA centar veličine 3000 četvornih metara, 3 restorana, 4 bara i kongresni centar s kapacitetom do 250 gostiju.

Ostvare li se prognoze vlasnika cijelog kompleksa, slovenske tvrtke Vegrad i austrijske Hypo Banke, Savudrija bi vrlo brzo trebala postati jedno od središta luksuznog turizma na jadranskoj obali. Njihov glavni adut u tome trebalo bi biti golf-igralište od 18 rupa, za koje se predviđa kako će privući turiste tijekom cijele godine. Uz samo igralište smještene su i ekskluzivne vile s privatnim bazenima, koje će se uskoro naći u prodaji po cijeni između 3,5 i 10 milijuna eura po objektu. Menadžment hotela, na čelu s direktorom Gerdom Rugeom, objavio je kako će već do kraja ove godine hotel ostvariti popunjenost od 75 posto, a kako bi ta brojka već sljedeće sezone trebala porasti. Trenutno u Kempinski Hotelu Adriatic dominiraju gosti iz Hrvatske i Austrije, no u budućnosti bi tu ulogu trebali preuzeti državljani Rusije i Skandinavije. U skladu s elitnim imidžem novog hotela, i sama svečanost otvorenja organizirana je na vrlo visokom nivou.

Cijela proslava navodno je koštala više od 170 tisuća eura, a 25 uzvanika, na čelu s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, zabavljali su poznati estradni i dramski umjetnici. Savudrijski hotel prvi je hrvatski hotel u sastavu grupacije Kempinski. Radi se o najstarijem europskom lancu luksuznih hotela, nastalom na principu ekskluzivnosti i individualnosti. Upravo zato, u svrhu očuvanja ekskluzivnosti i razvitka istinskog luksuza, Uprava grupacije nedavno je donijela odluku da u budućnosti ograniči broj hotela u sastavu tvrtke.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika