03.09.2009. / 09:57

Autor: Hina

BP otkrio divovsko ležište nafte u Meksičkom zaljevu

Dosadašnji dubinski rekord u oceanu, za proizvodnju nafte ili plina, od 2007. drži tvrtka Anadarko Petroleum Corp., koja crpi prirodni plin s dubine od 292 metra ispod površine u Meksičkom zaljevu

Novo veliko nalazište nafte otkriveno je u Meksičkom zaljevuNovo veliko nalazište nafte otkriveno je u Meksičkom zaljevuBritanska naftna kompanija British Petrol (BP), u srijedu je objavila otkriće "divovskog" ležišta nafte u Meksičkom zaljevu, u kojem se na rekordnoj dubini od preko 10.000 metara nalazi oko tri milijarde barela.

Na bušotinai Tiber, koja se nalazi oko 400 kilometara jugoistočno od Houstona, išlo se do dubine od 10,685 metara, što je čini najdubljom eksploatacijskom bušotinom na svijetu, objavio je BP sa sjedištem u Londonu.

Dosadašnji dubinski rekord u oceanu, za proizvodnju nafte ili plina, od 2007. drži tvrtka Anadarko Petroleum Corp., koja crpi prirodni plin s dubine od 292 metra ispod površine u Meksičkom zaljevu.

Vezane vijesti

Naftaški juriš na sjever

Naftaški juriš na sjever

Oko Arktika se steže sve agresivniji obruč vojnih sila gonjen uzbuđenjem koje u krvi nekih vladinih činovnika vrije velikim brojkama. "I u tom cilju… Više

Komentari

registracija
3/9/09

Kri100, 03.09.09. 14:49

Kako nema komentara, pa ja sam komentirao!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika