05.09.2009. / 22:42

Autor: Hina

Video: U potonuću broda na Ohridskom jezeru poginulo 22 ljudi

Prema jednoj od verzija nesreće, na brodu je puknula sajla koja je služila za održavanje ravnoteže broda, pa se on nagnuo i brzo potonuo

Spasioci vade tijela iz Ohridskog jezera (Foto: Reuters)Spasioci vade tijela iz Ohridskog jezera (Foto: Reuters)U potonuću turističkog broda u subotu na Ohridskom jezeru poginulo je 22 ljudi, javila je agencija France Presse za koju je svjedok nesreće u telefonskom razgovoru rekao da je "brod je potonuo u 30 sekundi".

Na brodu Ilinden nalazili su se većinom bugarski turisti.

Prema podacima bugarske vlade svi poginuli bili su Bugari, a samo jedna od 40 preživjelih osoba je hospitalizirana, navodi agencija Reuters.

Francuski svjedok, policajac europske misije na Kosovu EULEX, putovao je automobilom iz Ohrida prema albanskoj granici i nalazio se na cesti oko 250 metara od obale. Vidio je brod pun turista koji se najednom prevrnuo na stranu i ubrzo potonuo.

Prema jednoj od verzija nesreće, na brodu je puknula sajla koja je služila za održavanje ravnoteže broda, pa se on nagnuo i brzo potonuo.

Neki svjedoci su naveli da se nisu sve žrtve utopile, već su stradale zbog panike i šoka, jer se radilo o uglavnom starijim putnicima.

U pomoći su sudjelovali i korisnici obližnjeg kampa koji su stigli čamcima na mjesto nesreće i spasili više ljudi.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika