06.09.2009. / 19:53

Autor: Hina

U potonuću trajekta na Filipinima 9 mrtvih, 30-ak nestalih

"Uzroci prevrtanja trajekta još nam nisu poznati, jer smo usredotočeni na potragu za nestalima", rekao je jedan od pripadnika Obalne straže

Trajekt se okrenuo na bok i počeo tonuti (Foto:Reuters)Trajekt se okrenuo na bok i počeo tonuti (Foto:Reuters)Najmanje je devet osoba poginulo, a tridesetak ih se smatra nestalima nakon prevrtanja i potonuća trajekta u nedjelju tijekom noći na jugu Filipina, prenose službeni izvori.

931 osoba je spašena sa trajekta SuperFerry 9 koji je potonuo na približno 11 km u vodama Zamboanga, na velikom otoku Mindanao. Na trajektu su se nalazila 964 putnika i člana posade, priopćeno je iz službenih izvora.

Trajekt je izrađen u Japanu 1986., a maksimalni kapacitet mu je 1.120 putnika, izvijestio je glasnogovornik Obalne straže Glen Rabonza, dodajući kako se strahuje da bi broj poginulih mogao biti i veći.

"Brod se iznenada snažno zaljuljao i ljudi su počeli paničariti", ispričao je za radio postaju DZMM telefonom jedan od spašenih putnika Roger Sicharon. "Od nas su zatražili da ostanemo mirni, no kada nakon dva sata čekanja nije stigla nikakva pomoć, uplašili smo se", ispričao je Sicharon.

Upozoreni pozivom u pomoć s trajekta, teretni i ribarski brodovi krenuli su u pomoć trajektu prihvativši na palube preživjele. Tropska oluja Dujuan pojačala je monsunske kiše i pogoršala klimatske uvjete u regiji, što je otežalo akciju spašavanja.

"Uzroci prevrtanja trajekta još nam nisu poznati, jer smo usredotočeni na potragu za nestalima", rekao je jedan od pripadnika Obalne straže.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika