08.09.2009. / 07:37

Autor: Hina

Albanska oporba bojkotirala inauguralnu sjednicu parlamenta

"Dok naši uvjeti ne budu ispunjeni nećemo sudjelovati u radu parlamenta", upozorio je Rama

Premijer Sali BerishaPremijer Sali BerishaSocijalistička stranka Albanije bojkotirala je inauguralnu sjednicu novoga parlamenta, izabranog nakon izbora održanih 28. lipnja, na kojima je pobjedu odnijela Demokratska stranka premijera Salija Berishe.

"ovaj parlament ima ograničen legitimitet zbog brojnih manipulacija koje su obilježile izborni proces", rekao je na konferenciji za novinare čelnik socijalista Edi Rama.

Socijalisti su uvjetovali svoje sudjelovanje u radu parlamenta otvaranjem istrage o izborima održanim 28. lipnja. Također su zatražili istragu o eventualnoj umiješanosti sudskih vlasti u odluku o puštanju na privremenu slobodu nekih zatvorenika, što je, kako tvrde, napravljeno da bi se ponizili birači.

Oporba također traži reorganizaciju Nacionalnog vijeća državne radio-televizije te ostalih državnih institucija. "Dok naši uvjeti ne budu ispunjeni nećemo sudjelovati u radu parlamenta", upozorio je Rama, koji se nada drugome mandatu na čelu albanskih socijalista.

Socijalisti su dobili 65 od 140 zastupničkih mjesta u parlamentu, dok demokrati imaju 70. Berisha je ponudio Socijalističkoj stranci za integraciju (lijevi centar) koja u parlamentu ima četiri zastupnika da mu se pridruži u vladi što je njezin predsjednik bivši premijer Ilir Meta prihvatio.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika