08.09.2009. / 11:51

Autor: Hina

Krajišnik u Velikoj Britaniji na izdržavanju kazne za ratne zločine

Žalbeno vijeće Haaškog suda potvrdilo je 17. ožujka ove godine da je Krajišnik kriv za deportacije, prisilno premještanje i progon civila bosanskih Muslimana i Hrvata, uključujući žene, djecu i starije osobe

Momčilo KrajišnikMomčilo KrajišnikBivši predsjednik skupštine bosanskih Srba Momčilo Krajišnik prebačen je u ponedjeljak u Veliku Britaniju na odsluženje 20-godišnje zatvorske kazne na koju je osuđen za zločine počinjene nad nesrpskim civilima tijekom rata u BiH, priopćio je u utorak Haaški sud.

Žalbeno vijeće Haaškog suda potvrdilo je 17. ožujka ove godine da je Krajišnik kriv za deportacije, prisilno premještanje i progon civila bosanskih Muslimana i Hrvata, uključujući žene, djecu i starije osobe. Ti su zločini počinjeni od travnja do prosinca 1992. na području Zvornika, Banja Luke, Sanskog Mosta, Sokolca, Prnjavora, Bratunca, Bijeljine, Bosanske Krupe i Trnova.

Ranija presuda prvostupanjskog vijeća za ubojstvo, istrebljenje i progon - s izuzetkom deportacija i prisilnog premještanja - ukinuta je odlukom Žalbenog vijeća.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika