08.09.2009. / 17:57

Autor: Hina

Suđenje Karadžiću moglo bi početi 19. listopada

Karadžić i general Ratko Mladić, koji je još na slobodi, optuženi su za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 muslimana i 43-mjesečnu opsadu Sarajeva

Radovan KaradžićRadovan KaradžićSuđenje bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, optuženu za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, moglo bi početi 19. listopada, priopćio je u utorak predraspravni sudac.

Karadžić je prošli tjedan zatražio odgodu početka suđenja za najmanje 10 mjeseci, ali je sudac O-Gon Kwon kao datum predložio 19. listopada, pod pretpostavkom da se do tada riješe svi podnesci. Predraspravnu konferenciju je zakazao za 6. listopada.

Karadžić se tereti po 11 točaka optužnice za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključivo dvije točke optužnice za genocid. Karadžić i general Ratko Mladić, koji je još na slobodi, optuženi su za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 muslimana i 43-mjesečnu opsadu Sarajeva.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika