10.09.2009. / 15:51

Autor: Andrea Belin

Nives Drpić tuži Sajam knjiga za pola milijuna kuna

Prvog prosinca na zagrebačkom Općinskom sudu će se održati prva sudska rasprava povodom tužbe Nives Celzijus protiv Sajma knjiga

Nives DrpićNives DrpićPrvi prosinac biti će izuzetno stresan dan za bivšu Playboyevu ljepoticu Nives Celzijus. Naime, upravo prvog dana posljednjeg mjeseca u godini na zagrebačkom Općinskom sudu održati će se prva sudska rasprava povodom tužbe Nives Celzijus i izdavačka kuće Premier media d.o.o.Zagreb.

Nives je tužbu podnijela nakon što joj je kao autorici knjige "Gola istina" na prošlogodišnjem Sajmu knjiga uskraćena nagrada Kiklop za Hit godine.

Iako je ročište zakazano samo tri dana prije ovogodišnjeg Sajma knjiga, direktorica manifestacije Magdalena Vodopija potvrdila je Jutarnjem listu da će doći na sud.

Podsjetimo, Nives inzistira na dodjeli zasluženog Kiklopa za Hit godine za najprodavaniji roman, te na 550 000 kuna na ime materijalnih i nematerijalnih troškova i, dakako, javno obznanjivanje dodjele nagrade.

Smatra nedopustivim što je direktorica Magdalena Vodopija odlučila zaobići sva unaprijed utvrđena pravila i osobno odlučila, iz moralnih razloga, autorici uskratiti zasluženo priznanje.

Tužitelji, odnosno Nives Celzijus i izdavačka kuća Premier media d.o.o.Zagreb dodatno potražuju odštetu na ime "gubljenja kredibiliteta tvrtke u poslovnom smislu.

Inače, Nives i Premier media zastupa odvjetnica Tatjana Šijan.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika