11.09.2009. / 12:55

Autor: Hina

Merkel pred pobjedom: Prema anketama CDU/CSU i dalje uvjerljivo vodi

Pedeset pet posto upitanih osoba misli da će buduća vlada biti formirana od CDU-CSU i FDP (nasuprot 58 posto prošlog tjedna), međutim 69 posto ispitanika smatra da još nije sve gotovo

Angela MerkelAngela MerkelKonzervativci Angele Merkel CDU-CSU i liberali FDP s kojima želi vladati, još uvijek su premoćno na čelu ispitivanja provedenog dva tjedna prije njemačkih parlamentarnih izbora, ali njihova prednost se smanjuje, potvrdila je anketa koju je u petak objavila tv postaja ZDF.

Demokršćani unije CDU/CSU dobivaju 39 posto glasova (jednako kao i prije tjedan dana) a FDP 13 posto (3 posto manje), navodi se u ispitivanju provedenom od 8. do 10. rujna na reprezentativnom uzorku od 1336 birača.

Socijaldemokrati (SPD) ministra vanjskih poslova Frank-Waltera Steinmeiera koji bi se trebao suočiti s kancelarkom u nedjelju navečer u vrlo očekivanom televizijskom sučeljavanju, daleko zaostaju s nepromijenjenom potporom od 23 posto glasova, dok njihov partner, Stranka zelenih, po anketama osvaja 9 posto glasova.

Rezultati upućuju na to da bi "koalicija CDU-CSU/FDP imala većinu, iako se njihovo vodstvo nešto smanjilo", objašnjava se na tv postaji ZDF.

Pedeset pet posto upitanih osoba misli da će buduća vlada biti formirana od CDU-CSU i FDP (nasuprot 58 posto prošlog tjedna), međutim 69 posto ispitanika smatra da još nije sve gotovo.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika