11.09.2009. / 14:51

Autor: Boris Bilas

Video: Medevedev zabranjuje Rusima pivo, a on se opija na službenim sastancima

Novi se propisi odnose na tzv. laka alkoholna pića, ali ne i na vino ili votku

Nakresan:Dmitrij Medvedev na nedavnom summitu G8Nakresan:Dmitrij Medvedev na nedavnom summitu G8Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev predložio je nova ograničenja na prodaju piva i sličnih alkoholnih pića u najnovijem pokušaju da se ublaži kroničan alkoholizam u zemlji.

Medvedev je alkoholizam nedavno proglasio jednom od najvećih zapreka blagostanju Rusije. Po novim propisima zabranit će se prodaja piva u bocama ili limenkama obujma većeg od trećine litre.

Novi se propisi odnose na tzv. laka alkoholna pića, ali ne i na vino ili votku.

Nedavna studija objavljena u časopisu Lancet pokazala je da je alkoholizam od 1991. izazvao najmanje polovicu smrtnih slučajeva među Rusima u dobi između 15. i 54. godine.

No, iako se ruski predsjednik uključio u borbu protiv alkoholizma, on sam, ako je suditi prema snimkama s nedavnog sastanka G8 u L`Aquilli, voli popiti koju kapljicu više. Ako je suditi prema propisima, očito da Medvedev više preferira votku i vino.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika