19.09.2009. / 13:05

Autor: Hina

Poljaci podržavaju odustajanje od proturaketnog štita

Za 20 posto Poljaka sigurnost njihove zemlje bit će oslabljena a 14 posto ih naprotiv misli da će zemlja time profitirati

Poljaci podržavaju odustajanje od raketnog štitaPoljaci podržavaju odustajanje od raketnog štitaOdluku SAD-a da napusti projekt proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj odobrava 48 posto Poljaka, 31 posto njih ne odobrava, a 21 posto nema mišljenje, prema ispitivanju koje u subotu objavljuje dnevnik Rzeczpospolita.

Pedeset i osam posto ih misli da ta odluka neće imati nikakav utjecaj na sigurnost Poljske, prema ispitivanju koje je u petak proveo institut GfK Polonia na uzorku od 500 osoba.

Za 20 posto Poljaka sigurnost njihove zemlje bit će oslabljena a 14 posto ih naprotiv misli da će zemlja time profitirati.

Napuštajući prvotni projekt štita, Washington je "popustio pred Rusijom", smatra 40 posto ispitanika, te "zanemario saveznike" Poljsku i Češku, kako smatra 20 posto ispitanika.

SAD je odlučio napustiti u sadašnjem obliku projekt proturaketnog štita u Europi nakon slabljenja iranske prijetnje, u korist onoga što je predsjednik Barack Obama u četvrtak nazvao "novim pristupom" prilagođenom raketama kratkog i srednjeg dometa.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika