19.09.2009. / 15:22

Autor: Martina Čizmić

Slovenci skupljaju potpise za referendum o sporazumu sa Hrvatskom

Za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti više od 40 tisuća potpisa

Potpisivanje zahtejva za referendum (Foto: RTVSlo)Potpisivanje zahtejva za referendum (Foto: RTVSlo)Slovenska ljubav prema referendumima postaje sve legendarnijom. Nakon što su u nekoliko navrata skupljali potpise za raspisivanje referenduma o zabrani ulaska Hrvatske u NATO, Europsku uniju, za Rehnov prijedlog, protiv Rehnova prijedloga, za dogovor s Hrvatskom, protiv dogovora, posljednji u nizu usmjeren je protiv Sporazuma koji su dogovorili premijeri Borut Pahor i Jadranka Kosor.

Slovenska ljudska stranka tvrdi da želi što prije vidjeti Hrvatsku u Europskoj uniji, ali ne pod cijenu slovenskog teritorija i mora.

Šef SLS-a Radovan Žerjav ističe kako posljednji u nizu sporazuma ne garantira Sloveniji izlaz na otvoreno more, što god PAhor tvrdio.

"Moramo znati kakve će biti slovenske granice i do kud je naše more", rekao je u Ljubljani Žerjav i istaknuo kako će on i stranka učiniti sve kako bi zaštitili te nacionalne interese.

Iako ono osobno ne bi želio raspisivanje referenduma, smatra kako je bitno da javnost zna što su premijeri dogovorili.

Vezane vijesti

Hrvatska je najbolji izbor za Slovence

Hrvatska je najbolji izbor za Slovence

Ministar turizma RH Veljko Ostojić i slovenski ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Radovan Žerjav susreli su se danas u Otočcu ob Krki te… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 19.09.09. 21:28

Hajd kranjci napravite već jen put nekaj dobroga i budite protiv ulaska RH u maglu zvanu EU kud nas idiotski vode ovi naši "političari" izdajnici. No kak god okrenete Rudolfovu valu ne budete dobili!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika