20.09.2009. / 10:18

Autor: Hina

Angela Merkel progovorila o svome mužu

Zbog svog rijetkog pojavljivanja u javnosti, ovaj istaknuti znanstvenik s kojim kancelarka nema djece, dobio je nadimak "fantom u operi"

Angela Merkel se gotovo nikad ne pojavljuje u društvu suprugaAngela Merkel se gotovo nikad ne pojavljuje u društvu suprugaNjemačka kancelarka Angela Merkel koja je sve dosad svoj privatni život čuvala daleko od očiju javnosti, priznala je u razgovoru objavljenom tjedan dana prije parlamentarnih izbora da svoje dužnosti ne bi mogla obavljati bez muževe potpore.

"Taj posao nipošto ne bih mogla obavljati bez njega", istaknula je u razgovoru za dnevnik desnog centra Die Welt od nedjelje. "Kao njegova supruga, veoma sam ponosna što je ugledan znanstvenik, ali me on isto tako podupire, premda ne uvijek javno", dodala je kancelarka koja ima najviše izgleda na izborima 27. rujna.

Angela Merkel (55) koja je u drugom braku s uglednim kemičarom Joachimom Sauerom, gotovo nikada nije govorila o svome mužu.

Vrlo rijetko se pojavljuje u njegovu društvu, osim na tradicionalnom otvorenju Wagnerova festivala u Bayreuthu.

Zbog svog rijetkog pojavljivanja u javnosti, ovaj istaknuti znanstvenik s kojim kancelarka nema djece, dobio je nadimak "fantom u operi". Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nazvao ga je jednom "gospodin Merkel", ne znajući da je kancelarka zadržala prezime prvog muža.

Otkako je njegova žena 2005. stupila na kancelarsku dužnost, Joachim Sauer (60) nije dao nijedan intervju za novine. Čak nije bio u Bundestagu kada su 22. studenoga 2005. zastupnici imenovali Merkel za kancelarku.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika