28.09.2009. / 14:37

Autor: Hina

Simptome srčanog udara teže je prepoznati u žena

Muškarci će češće prijaviti iznenadnu, produženu bol u prsima koja se širi kroz ruke, leđa, trbuh, grlo i čeljust, problijedit će i oblit će ih znoj, navodi udruga, dok je sa ženama drugačije

Kod žena su simptomi izraženijiKod žena su simptomi izraženijiSimptomi infarkta nisu tako očiti u žena kao u muškaraca, izvijestila je njemačka farmaceutska udruga.

Muškarci će češće prijaviti iznenadnu, produženu bol u prsima koja se širi kroz ruke, leđa, trbuh, grlo i čeljust, problijedit će i oblit će ih znoj, navodi udruga.

Među simptomima su i otežano disanje, vrtoglavica, nesvjestica i strah.

No u žena simptomi nisu tako osobiti. Neki od pokazatelja su bol u gornjem dijelu trbuha, mučnina, povraćanje, otežano disanje i bol u leđima.

Ako se uoče simptomi, pacijent mora što prije stići do liječnika. Osobe koje pate od povišena tlaka, dijabetesa ili povišene razine masnoća u krvi, kao i pušači ili oni koji premalo vježbaju, posebno su izvrgnuti opasnosti od srčanog udara.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika