28.09.2009. / 19:59

Autor: Hina

Čović odbacio mogućnost arbitraže o ustavu

Dogovor o preustroju zemlje mogu postići samo legitimni predstavnici triju naroda iz BiH, rekao je Čović

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odbacio je u ponedjeljak mogućnost sazivanja nove konferencije na kojoj bi međunarodna zajednica arbitrirala u donošenju novoga ustava Bosne i Hercegovine.

"Dogovor o preustroju zemlje mogu postići samo legitimni predstavnici triju naroda iz BiH. Nikakva arbitraža međunarodne zajednice ne bi mogla zamijeniti snagu takvog unutarnjeg dogovora i zato smatram da se novo rješenje ne može donijeti uz takvu vrstu međunarodnog sudjelovanja", izjavio je Čović za lokalne medije u Mostaru.

Čović je to rekao nakon što se u Podgorici u ponedjeljak sastao s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem kojega je izvijestio o stanju u BiH.

Dodao je kako se tijekom posljednjih susreta s čelnicima susjednih zemalja zauzimao za ohrabrivanje domaćih političara kako bi se riješilo ključno pitanje BiH, a to je donošenje novoga ustava.

S Vujanovićem, kojega smatra prijateljem BiH, Čović je razgovarao o ukupnim prilikama i odnosima dviju zemalja te o njihovu putu prema Europskoj uniji i NATO-u.

Kada je riječ o pristupu NATO-u, sugovornici su se složili kako očekuju da dvije države istodobno postanu dio ovoga vojnog saveza.

Čović i Vujanović zauzeli su se za jačanje međusobnih gospodarskih odnosa, ističući da je dosadašnja suradnja vrlo skromna.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 28.09.09. 22:43

Čović nije legitimni predstavnik bos. Hrvata, njega vojno prodani i u Daytonu politički izdani Hrvati Bos. Posavine NE PRIZNAJU i on i njegova stranka su za njih veleizdajnici!
On je predstavnik jedino hercegovačkih Hrvata i nikog više!
A najbolji prijatelji su mu Dodik i Vujanović!
Pametnome dosta!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika